Videre til indhold
Merv - beskyt byen mod angreb og scor point på Silkevejen!

Merv - beskyt byen mod angreb og scor point på Silkevejen!

I spillet Merv gælder det om at få genereret flest point i løbet af spillets 3 runder. Hver runde består af 3 ture pr spiller.

Din tur foregår ved at du bevæger din meeple rundt om et 5x5 felt inde på midten af brættet, også kaldet byen. Herefter placerer du 1 af dine huse på et af aktion-felterne i den række hvor din meeple står - dette aktiverer dermed feltets aktion. Har du flere huse i samme række, vil alle dine huse aktivere ved at producere ressourcer. Alternativt så kan du vælge en af modstanderens huse der allerede er placeret, men dette betyder at modstanderen også får ressourcer.

Af aktioner du kan vælge er blandt andet at besøge karavanen for at købe krydderikort (som kan give ekstra ressourcer og point), tage på markedet for at købe specielle ressourcer (som skal bruges til kontrakter der giver bonus og point), eller bygge mure rundt om selve byen (som giver point og beskytter husene). Flere aktioner kan tilmed give dig bonuser fra forskellige andre aktioner/ressourcer gennem spillet. Det er også muligt at få fat i kameler, hvilket kan bruges til at manipulere rækkefølgen spillerne tager deres tur.

Efter hver runde bliver byen angrebet af mongolerne. Her er det vigtigt at byen er beskyttet af mure - mure du aktivt skal vælge at bygge. Er dine huse ikke beskyttet mod angreb, vil de blive fjernet igen fra brættet, medmindre du kan betale ressourcer for at beholde dem. Din efterfølgende tur starter derfor med færre huse i byen - det er en fordel at have mange huse på brættet til hver aktion, da du derved kan aktivere flere ad gangen og få flere ressourcer.

Hvis du kan lide et spil hvor der er en del indirekte interaktion mellem spillerne (når du blokerer andre i valget af aktioner og når du manipulerer tur-rækkefølgen), hvor du skal tænke taktisk i forhold til hvordan du placerer dine huse, og hvor der samtidig er en masse forskellige veje til flest point, så er Merv: The Heart of the Silk Road måske noget for dig.

Du vil måske også kunne lide spil som Underwater Cities og Cooper Island.

Forrige indlæg Escape room/mordmysterier i en æske 🔐 🔍
Næste indlæg Nye sci-fi TerrainCrates - og Deadzone 3.0